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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  21/10/2019
Data da última atualização:  31/01/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SIST, P.; FREITAS, L. J. M. de; PIPONIOT, C.; HÉRAULT, B.; DERROIRE, G.; HONORIO, E.; KANASHIRO, M.; OLIVEIRA, M. V. N. d'; PEÑA-CLAROS, M.; RODNEY, K.; WORTEL, V.; SHENKIN, A.
Afiliação:  Plinio Sist, Cirad-Forests & Societies, Montpellier, France; LUCAS JOSE MAZZEI DE FREITAS, CPATU; Camille Piponiot, Cirad-Forests & Societies, Montpellier, France; Bruno Hérault, Cirad-Forests & Societies, Montpellier, France; Geraldine Derroire, Cirad-Ecofog, Kourou, French-Guiana; Euridice Honorio, IIAP, Iquitos, Peru; MILTON KANASHIRO, CPATU; MARCUS VINICIO NEVES D OLIVEIRA, CPAF-AC; Marielos Peña-Claros, Wageningen University, Wageningen, Netherlands; Ken Rodney, Iwokrama, Iwokra, Guyana; Verginia Wortel, CELOS, Paramaribo, Suriname; Alexander Shenkin, Oxford, London, United Kingdom.
Título:  The main challenges of sustainable forest management in the Amazon: why sustainable forest management in the Amazon should be reinforced?
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Florestal Brasileira, v. 39, e201902043, p. 153-154, 2019. Special issue.
Idioma:  Inglês
Notas:  Abstracts of the XXV IUFRO World Congress.
Conteúdo:  We estimated the potential of natural production of the Amazonian forest to supply the future wood demand using more than 200 permanent plots for monitoring the long term response after logging of the TmFO network.
Palavras-Chave:  Equilibrio de abastecimiento; Explotación forestal; Madera tropical; Manejo florestal; Regeneración forestal.
Thesagro:  Administração Florestal; Exploração Florestal; Extração da Madeira; Impacto Ambiental; Regeneração Natural.
Thesaurus Nal:  Environmental impact; Forest management; Forest regeneration; Logging; Supply balance; Tropical wood.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210041/1/Anais-Iufro-Final-01-10-153-154.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC26884 - 1UPCRA - DD
CPATU56042 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  01/03/2023
Data da última atualização:  19/04/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DUTRA, M. da C. P.; SILVA, A. B. M. da; FERREIRA, E. de S.; CARVALHO, A. J. de B. A.; LIMA, M. dos S.; BIASOTO, A. C. T.
Afiliação:  MARIA DA CONCEIÇÃO PRUDÊNCIO DUTRA, UFBA; ANA BEATRIZ MARTINS DA SILVA, IFSertão-PE; EDERLAN DE SOUZA FERREIRA, UFBA; ANA JULIA DE BRITO ARAUJO CARVALHO, IFSertão-PE; MARCOS DOS SANTOS LIMA, IFSertão-PE; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA / CNPMA.
Título:  Bioaccessibility of phenolic compounds from Brazilian grape juices using a digestion model with intestinal barrier passage.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Bioscience, v. 52, 102501, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grape juices are rich in bioactive compounds; however, for these compounds to exert their functionality, they must be bioaccessible. Thus, the present study evaluated a simulated digestion process on the main bioactive compounds of monovarietal grape juices of five Brazilian hybrid cultivars (V. vinifera x V. labrusca). Characterization of the chemical profiles in liquid chromatography (HPLC-DAD-RID), behaviour of phenolics in the stages of digestion and bioaccessibility through the INFOGEST protocol plus intestinal barrier passage were carried out. Of the 24 polyphenols identified in the grape juice samples, 11 were bioaccessible, with emphasis on the class of flavanols. Procyanidin B2 (101?426%), (+)-catechin (169?370%) and gallic acid (61?230%) stood out in all juices, showing that these compounds are key to the functionality of these drinks. Particularities were observed to differ between juices, demonstrating that factors such as the cultivar should be explored more extensively in studies on functional foods. The study also suggests that quality components such as sugars and organic acids influence the bioaccessibility of beverages.
Palavras-Chave:  Bebidas funcionais; Bioatividade; Cultivares de uva; Fitoquímicos; Simulação de digestão; Suco de uva.
Thesagro:  Composto Fenólico; Uva.
Thesaurus NAL:  Digestive juices; Grapes; Juices.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152012/1/Bioaccessibility-of-phenolic-compounds-from-Brazilian-grape-juices-using-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17389 - 1UPCAP - DD
CPATSA60321 - 1UPCAP - DD
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